Te Kloese over nieuwe spelers Feyenoord

Te Kloese noemt twee Feyenoord-pijlers: 'Dit gaat steeds belangrijker worden'

14 oktober om 21:22
Laatste update: 14 oktober om 21:31

Spelers die Feyenoord aantrekt, moeten direct het verschil kunnen maken, meent directeur Dennis te Kloese. De algemeen directeur wijst naar de jeugdopleiding én de overvolle speelkalender.

"Stel dat wij een speler op het oog hebben, wil ik weten of we in de opleiding niet een jonge speler hebben die op termijn hetzelfde kan brengen. Voor mij is de academy nog steeds heel belangrijk", laat Te Kloese optekenen door Voetbal International. "Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida leverden de hoogste transfersommen op. Kijk naar wie we nog hebben. Quilindschy Hartman, Justin Bijlow, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël."

Naast de waarde die Feyenoord nog in de selectie heeft, kijkt Te Kloese voor hij spelers aantrekt ook naar de speelkalender. "Met de overvolle speelagenda's wordt het fysieke aspect steeds belangrijker om mee te nemen in je besluit om spelers bijvoorbeeld wel of niet te halen", zegt hij. In-beom Hwang is daar een voorbeeld van. "Hij kwam met de fysieke voorwaarden die we nodig hadden."

"Dit gaat steeds belangrijker worden. Iedereen praat over de kalender en hoe druk het allemaal wel niet is. Met 34 competitiewedstrijden, een aantal bekerduels, de Champions League, tikt het aardig aan, terwijl iemand zoals Quinten Timber zo maar veertien extra wedstrijden zou kunnen spelen met het Nederlands elftal", beseft Te Kloese. "Daarvoor moet je wel je selectie goed inrichten, want dit schema gaat niet zomaar van de ene op de andere dag weg."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!