Hartman lacht om teamgenoot bij Feyenoord: 'Hij is een soort meme'

Hartman lacht om teamgenoot bij Feyenoord: 'Hij is een soort meme'

13 oktober om 22:17

Als Quilindschy Hartman gevraagd wordt naar een speler die bij uitstek 'onbevangen is', denkt hij direct aan Thomas Beelen. In de Cor Potcast vertelt Hartman over zijn ploeggenoot, die door zijn medespelers bij Feyenoord zo nu en dan als 'meme' wordt gezien.

Hartman merkt zelden zenuwen op bij Beelen. "Het maakt hem niet uit waar hij speelt of tegen wie hij speelt. Tegen Lukaku, Kane, Haaland of Boniface", stelt de vleugelverdediger. "Het is een maatje van me, hij heeft die onbevangenheid ook. Alsof hij niet beseft waar hij speelt, hoe hij speelt. Hij doet het gewoon, en het lukt eigenlijk altijd bij hem."

Bij Feyenoord wordt er vaak gelachen om de instelling van Beelen. "Het is meer op een grappige manier. Dan zitten we een beetje die celebrations van Haaland en Kane na te doen, gewoon een beetje lachen. Beelen is ook een soort 'meme'. We kunnen om hem lachen. Dan zien we allemaal voor ons dat hij Haaland in zijn rug beukt."

Hatman denkt niet dat Beelen ooit grote spanning zal voelen. "Dat gaat niet gebeuren, het maakt hem allemaal niet uit. Beelen is op een positieve manier niet als een voetballer. Hij maakt zich niet zo druk om de shine en dat soort dingen."