Te Kloese over nieuwe technische structuur Feyenoord: 'Af en toe ben ik erbij'

Te Kloese krijgt hulp van trio bij Feyenoord: 'Ik kon geen geschikte 'td' vinden'

Vandaag om 20:54

Dennis te Kloese heeft de nieuwe organisatiestructuur van Feyenoord gepresenteerd. De algemeen directeur van de Rotterdammers krijgt een 'technisch management team' van drie man om hem op technisch gebied te ontlasten. Een enkele geschikte technisch directeur vinden bleek een onmogelijke opgave voor Te Kloese. 

In de nieuwe organisatiestructuur van Feyenoord krijgen Mark Ruijl, Jelle Goes en Stijn Vandenbroucke meer verantwoordelijkheden op technisch gebied, terwijl Te Kloese wel als eindverantwoordelijke aanblijft. Ruijl wordt de technisch manager van Feyenoord en gaat zich bezighouden met de scouting, verhuurde spelers en de samenwerking met FC Dordrecht, valt te lezen in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad

"Goes is manager development, zoals dat in het buitenland heet", legt Te Kloese uit. "Hij gaat over het hoofd jeugdopleiding, kijkt naar de methodologie, hoe er wordt gespeeld, de ontwikkeling van talenten, jeugdvoetbal én vrouwenvoetbal." Vandenbroucke vervult de rol van perfomance-manager. 'De Belg kijkt behalve naar de fysieke en medische kant naar data en innovatie', duidt het AD. 

Voor Goes en Vandenbroucke, die al werkzaam waren bij Feyenoord, verandert er qua taken niet zoveel. "Maar er is nu duidelijkheid over de verantwoordelijkheden en ze zullen met z'n drieën met regelmaat samenkomen. Af en toe zal ik aansluiten", aldus Te Kloese, die benadrukte nog steeds het centrale aanspreekpunt van trainer Brian Priske te zijn. Het trio Ruijl - Goes - Vandenbroucke dient vervolgens op verzoek van Te Kloese geschikte transfertargets te identificeren. 

'Geen geschikte 'td' kunnen vinden'

Feyenoord vist dus in zijn eigen vijver om de 'vacature' van technisch directeur in te vullen. "Deze mensen leverden al fantastisch werk. Ik had veel op mijn bord en er zitten maar 24 uur in een dag en een nacht. Een geschikte technisch directeur vinden is niet makkelijk. Ik kon hem niet vinden in ieder geval."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!