Geen uitfans PSV welkom bij PSG

Forse tik voor PSV: geen uitfans welkom bij PSG na 'onverwacht' besluit

Vandaag om 20:58
Laatste update: om 21:36

Een enorme aderlating voor PSV: fans van de Eindhovense club zijn volgende week dinsdag niet welkom in Parijs, als de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain op het programma staat. Dat hebben Franse autoriteiten deze week besloten.

Tweeduizend PSV-fans zouden volgende week naar Frankrijk afreizen om de wedstrijd tegen PSG te bekijken. Daar gaat nu een streep doorheen, omdat de Franse autoriteiten vrezen voor ongeregeldheden. 'Het besluit van de Fransen kwam totaal onverwacht', schrijft PSV op de officiële kanalen. Er geldt een algeheel reisverbod van PSV-supporters binnen Parijs.

'Ondanks het feit dat PSV geen straffen had openstaan beroept de Franse politie zich op ongeregeldheden met supporters uit het verleden, met name rond de wedstrijd tegen RC Lens een jaar geleden. Daarnaast spelen er enkele binnenlandse veiligheidsaangelegenheden', klinkt het. PSV heeft aangeboden extra maatregelen te nemen om problemen te voorkomen. Dit heeft tot 'grote teleurstelling' geen resultaat opgeleverd.

'PSV betreurt niet alleen het besluit van de Franse autoriteiten, maar ook de timing ervan. Alle voorbereidingen waren al getroffen en er zijn veel kosten gemaakt. Bovendien rekende de selectie van Peter Bosz op de steun van de trouwe aanhang', schrijft PSV. Fans die een kaartje hadden bemachtigd, krijgen het volledige aankoopbedrag teruggestort.

PSG en PSV staan dinsdag 22 oktober tegenover elkaar in het Parc des Princes. Daar wordt die avond om 21.00 uur afgetrapt.