ED komt met Schouten-update en spreekt van 'opmerkelijk misverstand' met PSV

Vandaag om 20:12

Jerdy Schouten lijkt komend weekend gewoon inzetbaar voor PSV, schetst het Eindhovens Dagblad. De knie van de middenvelder herstelt snel, klinkt het. 

Schouten haakte af voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Hongarije (1-1) en Duitsland en ook de competitiehervatting stond op de tocht. Naar nu blijkt kan de controleur naar alle verwachting spelen tegen AZ, aanstaande zaterdag. Er was de voorbije week veel te doen om Schouten, die in gesprek met De Telegraaf zijn werkgever PSV van repliek diende.

Via trainer Peter Bosz bracht PSV naar buiten dat Schouten met een 'algehele vermoeidheid' kampte. De middenvelder kon zich niet vinden in die verklaring en stelde dat na een mri-scan bleek dat hij een botkneuzing had. Het ED spreekt van een 'opmerkelijk misverstand'. 'Volgens bronnen rondom PSV vond de mri-scan plaats nadat Bosz met zijn verklaring over de knie van Schouten kwam. Daarna wilde de middenvelder niet dat hij als een 'watje' te boek zou komen te staan: moeheid was volgens hem niet de reden van zijn afwezigheid. Het lijkt erop dat speler en trainer elkaar nog gaan spreken om toekomstige onvolkomenheden uit te sluiten.'

Tegen AZ kan PSV in elk geval nog niet beschikken over de geblesseerde Joey Veerman, Hirving Lozano en Sergiño Dest. In Alkmaar trappen beide ploegen zaterdag om 18.45 uur af.