Ruben van Bommel niet weg te slaan uit krachthonk

AZ-talent niet weg te slaan uit krachthonk: 'Ben 7 kilo aan spiermassa aangekomen'

Vandaag om 14:15
Laatste update: om 14:44

Ruben van Bommel doet er alles aan om het maximale uit zijn carrière te halen. De vleugelaanvaller van AZ en Jong Oranje, die zich stoort aan zijn wisselvalligheid, is haast niet meer weg te slaan uit het krachthonk van de Alkmaarse club. 

"Ik merk aan alles dat ik stappen heb gezet", vertelt Van Bommel in gesprek met de NOS. De zoon van Mark maakte in 2023 de overstap van MVV naar AZ. Hoewel hij tevreden is over zijn ontwikkeling, is zijn plafond allerminst nog in zicht. "Het ergert mij enorm als ik de ene wedstrijd een hoog niveau laat zien om vervolgens weer niet thuis te geven."

"Daarom moet ik moet constanter worden. De wisselvalligheid moet eruit en daar ben ik druk mee bezig", vervolgt Van Bommel, die na acht Eredivisie-duels op twee doelpunten en twee assists staat. De aanvaller zelf noemt het een 'aardige competitiestart'. 

Om completer te worden traint Van Bommel niet alleen met de bal. Ook de sportschool gaat hij niet uit de weg. "Ik ben 7 kilo aan spiermassa aangekomen. Als je Europese wedstrijden speelt, weet je heel snel wat er van je gevraagd wordt. Die gasten zijn allemaal zo fysiek. Je kan niet achterblijven. Ik ben meer in het krachthonk gaan buffelen, maar vooral meer gaan eten. Ik was er al een, maar ben nu nog een grotere eter geworden."

Dromen van AC Milan
Uiteindelijk moeten al zijn inspanningen een toptransfer opleveren. Eén club heeft een wel heel bijzonder plekje in zijn hart: AC Milan. "Daar heb ik als kind anderhalf jaar mogen wonen en sindsdien ben ik verliefd op die club. Of ik de kwaliteiten heb, zal moeten blijken. Ik ga er in ieder geval alles aan doen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!