Van Bommel ontvangt feedback van Martens bij AZ

Martens duidelijk bij AZ: 'Als Van Bommel stappen wil blijven zetten...'

12 oktober om 23:15

Maarten Martens wil nog meer zien van Ruben van Bommel bij AZ. De oefenmeester van de Alkmaarders ziet dat de aanvaller 'vaak een heel hoog niveau' haalt, maar Martens denkt dat zijn pupil nog stabieler kan worden.

In gesprek met Voetbal International maakt Martens de balans op bij AZ, dat nu derde staat in de Eredivisie. De oefenmeester wordt ermee geconfronteerd dat AZ - buiten de negenklapper tegen sc Heerenveen - nog geen doelpuntenmachine is gebleken. Martens ziet dat zijn ploeg in sommige wedstrijden te weinig creëert en in andere duels te weinig afmaakt. "Natuurlijk speelt de factor geluk of pech ook een rol. Paal, lat, dat soort dingen. Maar heel vaak is het de vorm van de dag. Die moet zo hoog mogelijk liggen en dat iedere keer opnieuw."

"Ruben van Bommel haalt bijvoorbeeld vaak een heel hoog niveau, maar dat lukt nog niet altíjd", richt Martens zich vervolgens op de Jong Oranje-international. "Als Ruben stappen wil blijven zetten, zal zijn stabiliteit in het creëren en afronden ook weer hoger moeten worden. We weten dat het erin zit. Dus dan gaat het erom dat het iedere keer wordt gebracht. Dat is een proces en daar zijn we mee bezig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!