Kraay over Hongarije-Nederland

'Ik hou ontzettend van voetbal, maar Oranje was zó verschrikkelijk slecht'

Vandaag om 13:23

Hans Kraay junior weet waarom Oranje tegen Hongarije (1-1) 'verschrikkelijk slecht' voor de dag kwam. Volgens de analist had het ondermaatse spel van het Nederlands elftal alles te maken met de 'handbalploeg' van de Hongaren.

"Ik hou zó ongelofelijk veel van voetbal", reageert Kraay jr. als hij bij de Oranjezondag van Hélène Hendriks de vraag krijgt of hij heeft genoten van het Nederlands elftal tegen Hongarije. "Van één of twee balletjes kan ik gewoon met blosjes op mijn wangen twee dagen vooruit. Maar het Nederlands elftal was zó verschrikkelijk slecht… Ze waren niet slecht, ze waren verschrikkelijk slecht."

Dat het spel van Oranje volgens Kraay niet om aan te zien was, heeft ook te maken met de manier waarop Hongarije de mannen van Ronald Koeman probeerden te bestrijden. "Nederland speelde gewoon tegen een handbalploeg, die ook de voeten mochten gebruiken", aldus Kraay. "Ze speelden de hele tijd rondom de eigen zestien."

Volgens Kraay waren de Hongaren totaal niet bezig met het 'lokken' van de achterhoede van Oranje. "Dan ga je even op de bal staan. Van Dijk geeft 'm vervolgens aan jou, jij aan mij", legt de analist van ESPN uit. "Dan hoop je… Nou, die Hongaren waren na twintig seconden al uitgelokt."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!