Ooijer over Steijn

Steijn maakt indruk: 'Tussenstap naar PSV, ik zou zijn komst wel toejuichen'

Vandaag om 09:27

André Ooijer zou de komst van Sem Steijn naar PSV wel zien zitten. De middenvelder scoort ook dit seizoen aan de lopende band. FC Twente is met hem in gesprek over een langdurig contract, maar de oud-verdediger verwacht dat er veel interesse voor Steijn gaat komen.

Steijn liet eerder dit jaar al weten dat als hij moest kiezen, zijn voorkeur uitgaat naar een binnenlandse transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV. "Ik zou zijn komst wel toejuichen", aldus Ooijer in de Rood Wit Podcast. "Maar wel afhankelijk van de selectie, wie er blijven en wie er weggaan. Maar Sem Steijn doet het gewoon écht goed."

Ook Tommy van der Leegte, oud-speler van de Eindhovenaren en FC Twente, is lyrisch over de middenvelder. "Ik vind het echt knap. Ik zag hem bij ADO spelen en had verwacht dat hij het bij FC Twente lastig zou krijgen. Maar hij heeft er al zeven inliggen en heeft een neusje voor de goal." De oud-voetballer heeft wel zijn twijfels. "Zou hij PSV voetballend sterker maken? Het kan natuurlijk ook zijn dat hij bij iedere stap omhoog te horen krijgt van: oei, dat wordt hem niet, maar dat hij dan alsnog slaagt. Wat Dirk Kuijt ook deed. Het is wel een mannetje."

Steijn scoorde vorig seizoen zeventien doelpunten. Dit seizoen liggen er alweer zeven goals in. Ooijer is ervan overtuigd dat er interesse zal komen in de middenvelder. "Niet alleen van PSV, Ajax en Feyenoord, maar ook vanuit het buitenland. Als hij een transfer maakt naar een mooie club, maar je speelt niet, dan heb je niks. Maak je een tussenstap naar PSV, dan ervaar je toch net even andere druk dan bij FC Twente. Dat is compleet anders."

Van der Leegte vraagt zich af of Steijn een goede vervanger zou zijn voor Guus Til of Ismael Saibari. "Eerst zou ik zeggen 'nee'. Maar als ik Sem Steijn nu weer bij FC Twente zie spelen en hij blijft maar scoren, wordt hij misschien nog beter met betere spelers om zich heen. Bij PSV wordt wel meer verwacht, maar ik zou het wel aandurven met hem bij PSV. Hij kan nog meer voor de goal komen en daar ligt echt zijn kracht." Oranje is volgens Van der Leegte nog een brug te ver voor Steijn. "Hij moet het eerst op een nog hoger niveau laten zien. Hij heeft nog tijd genoeg, maar als hij nu al in beeld is, gaat hij er in de toekomst zeker bij komen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!