Steijn in de belangstelling van Anderlecht en Antwerp

'Steijn wekt belangstelling: Belgische topclubs azen op Twente-spelmaker'

9 augustus om 09:46

Sem Steijn geniet interesse van RSC Anderlecht, meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische recordkampioen houdt de situatie van de spelmaker van FC Twente nauwlettend in de gaten.

Momenteel is Anderlecht alleen nog geïnteresseerd in de diensten van Steijn, klinkt het. Paars-Wit heeft zich nog niet officieel gemeld bij Twente en dus ook nog geen bod uitgebracht. Naast Anderlecht zou ook Royal Antwerp FC de 22-jarige Steijn op het lijstje hebben staan. De aanvallende middenvelder gaat zijn laatste contractjaar bij Twente in, al hebben beide partijen de optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

De marktwaarde van Steijn wordt getaxeerd op tien miljoen euro, een bedrag dat voor beide Belgische clubs erg hoog is. De vraag rijst tevens in hoeverre Steijn oren heeft naar een transfer naar België. Anderlecht moet zich nog zien te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, terwijl Antwerp geen Europees voetbal speelt. Met Twente is Steijn nog in de race voor de groepsfase van de Champions League.

Steijn speelt sinds de zomer van 2022 bij Twente, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. In 77 officiële optredens voor de Tukkers tot dusver maakte hij 25 goals.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!