Nagelsmann en Rüdiger extreem lovend over Brian Brobbey

Nagelsmann en Rüdiger lovend over Oranje-spits: 'Lastig te verdedigen'

13 oktober om 22:04

Julian Nagelsmann is erg te spreken over de kwaliteiten van Brian Brobbey. In de zomer van 2021 maakte de Ajacied de transfervrije overstap naar RB Leipzig waar Nagelsmann toen nog trainer was.

"Ik heb hem naar Leipzig gehaald, maar niet veel later vertrok ik", vertelt de Duitse bondscoach over Brobbey en doelt hij op zijn vertrek naar Bayern München. De Amsterdamse spits was tijdens de vorige interlandperiode basisspeler bij Oranje tijdens het 2-2-gelijkspel met Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. 

Brobbey kwam in dit duel niet tot scoren, maar was wel een sterk aanspeelpunt wat de Duitse defensie erg in de problemen bracht. "Hij is fysiek erg sterk. Het is geen typische spits die alleen maar in het strafschopgebied staat en doelpunten maakt. Hij is heel lastig te verdedigen", stelt Nagelsmann over de Nederlandse aanvaller.

Rüdiger gaat tijdens de persconferentie ook kort in op de kwaliteiten van Brobbey. "Ik verheug me er enorm op om tegen hem te spelen", zegt de Real Madrid-verdediger. Tijdens het vorige treffen tussen Nederland en Duitsland moest Rüdiger de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!