Duitsland wil Oranje-spits Brobbey hard aanpakken

Waarschuwing voor Ajacied in Oranje: 'Denk dat die Duitsers hem op willen vreten'

Vandaag om 07:20

Valentijn Driessen denkt dat de verdedigers van Duitsland zich aankomende maandag willen revancheren tegen Brian Brobbey. De spits van Oranje, die waarschijnlijk een basisplaats heeft in München, hield zich ruim een maand terug knap staande tegen de stoppers van Die Mannschaft.

Het Nederlands elftal speelde op 10 september tegen Duitsland. Toen werd het, mede dankzij een zeer balvaste Brobbey, die het Jonathan Tah erg lastig maakte, 2-2. De Ajax-spits speelt maandag waarschijnlijk weer tegen de eeuwige rivaal van Oranje. "Koeman had vooraf door laten schemeren dat hij Zirkzee één wedstrijd in de basis zou geven, en Brobbey de andere wedstrijd in de basis", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. 

"Brobbey heeft het heel goed gedaan in de vorige Nederland - Duitsland, dus nu mag hij opnieuw aan de bak", vervolgt de journalist, die een lastige avond voorziet. "Nu is Rüdiger er ook bij, samen met Tah. De vorige keer heeft hij (Brobbey, red.) de Duitsers heel veel moeilijkheden bezorgd, maar nu met Rüdiger erbij denk ik dat die Duitsers Brobbey wel willen opvreten. Hij zal van goede huizen moeten komen om weer zo'n prestatie neer te zetten als toen in de ArenA."

De 22-jarige Brobbey maakte tot dusver vijf keer zijn opwachting in het Nederlands elftal. Een doelpunt maakte hij nog niet. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!