Engeland boekt overwinning op Finland

Engeland laat domper achter zich en boekt makkelijke overwinning in Nations League

Vandaag om 19:57

Engeland heeft de domper tegen Griekenland (1-2 nederlaag) weggespoeld met een 1-3 overwinning op bezoek bij Finland. In de eerste helft kwamen de Engelsen op een 0-1 voorsprong, waarna ze in het tweede bedrijf uitliepen naar 3-0. In de slotfase maakte de thuisploeg nog wel een eretreffer.

In de openingsfase nam Engeland meteen het heft in handen, maar in het eerste kwartier kwamen de Engelsen nog niet tot grote kansen. Na ruim een kwartier opende Jack Grealish de score voor de bezoekers. Hij werd door Angel Gomes met een schitterende voetbeweging vrij voor het doel gezet en hij faalde niet: 0-1. Voor rust ging Engeland nog op zoek naar de 0-2, maar het tweede doelpunt wilde niet vallen voor het rustsignaal.

Engeland moest lang wachten op de tweede treffer, maar in de 74ste minuut was het raak voor de bezoekers. Met een mooie vrije trap maakte Trent Alexander-Arnold er een kwartier voor tijd 0-2 van in Helsinki. Ook de naam van Declan Rice kwam op het scorebord te staan. De middenvelder kon van dichtbij binnenwerken na voorbereidend werk van invaller Ollie Watkins.

Ruim vijf minuten voor het eindsignaal maakte Finland nog een eretreffer via Arttu Hoskonen. De centrale verdediger kopte uit een hoekschop de 1-3 tegen de touwen. Door dit resultaat staat Engeland nu op negen punten uit vier duels, terwijl Finland nog altijd puntloos is.