België knokt zich naar punt tegen tiental Italië, Pavlidis krijgt Wembley stil

10 oktober om 22:45

België heeft donderdag een punt gepakt tegen een tiental van Italië, dat aanvankelijk de overhand had. Frankrijk wist in dezelfde groep pas laat afstand te nemen van Israël. In Divisie B zorgden Vangelis Pavlidis en Griekenland voor een grote stunt bij Engeland.

Italië - België 2-2
De Rode Duivels, zonder blikvangers Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku beleefden een horrorstart in Rome. Andrea Cambiaso opende al na iets meer dan één minuut de score voor Italië. Na een snelle uitbraak rondde de Juventus-speler bij de tweede paal af op aangeven van Federico Dimarco.

Het leek van kwaad tot erger te gaan voor de Belgen, want na 24 minuten maakte Mateo Retegui er al 2-0 van. Weer had Dimarco een groot aandeel in de treffer. Hij verlegde het spel goed naar rechts. Doelman Koen Casteels voorkwam dat Cambiasso zijn tweede maakte, maar hij was kansloos bij de rebound van de Atalanta Bergamo-spits.

Italië had de touwtjes stevig in handen, maar na 39 minuten kantelde het duel. Lorenzo Pellegrini moest een lompe en harde charge op Arthur Theate bekopen met een rode kaart. Een paar minuten later deed Maxim De Cuyper al wat terug na een ingestudeerde vrije trap. België ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en die viel na een uur. Leandro Trossard bepaalde de eindstand op 2-2.

Israël - Frankrijk 1-4
Frankrijk stond in Boedapest tegenover 'thuisland' Israël. Les Bleus werden al na zeven minuten in het zadel geholpen. De blunderende doelman Omri Glazer zat mis bij een schot van Eduardo Camavinga. Het werd echter bepaald geen overtuigende avond van de Fransen. Israël kwam na 24 minuten langszij via Omri Gandelman. De Fransen maakten er via Christopher Nkunku weliswaar direct weer 1-2 van, maar de beslissing viel pas in de slotminuten. Theo Hernández en invaller Bradley Barcola wisten het verzet definitief te breken.

Ondanks de Franse zege blijft Italië nog koploper in groep 2 van Divisie A. Het verschil is één punt. België heeft drie punten minder dan de Italianen.

Engeland - Griekenland 1-2
Vangelis Pavlidis heeft zich tot held van Griekenland gekroond. De Benfica-spits scoorde twee keer op Wembley tegen Engeland. De voormalig AZ'er had de score na 49 minuten verrassend geopend, maar Jude Bellingham maakte twee minuten voor tijd gelijk. In blessuretijd sloeg Pavlidis nogmaals toe, waarmee hij voor een Griekse stunt zorgde.

Het duel stond ook in het teken van het plotselinge overlijden van George Baldock, die zowel Engelse als Griekse roots heeft.