Blind over vervanging geschorste Van Dijk tegen Duitsland

Blind wijst Van Dijk-vervanger aan: 'Dat is de meest logische oplossing'

Vandaag om 18:41

Danny Blind zou Micky van de Ven opstellen in plaats van de geschorste Virgil van Dijk tegen Duitsland. Daarnaast is de oud-voetballer van mening dat Jorrel Hato de linksbackpositie moet gaan invullen tegen de Duitsers.

Van de Ven begon tegen Hongarije (1-1) nog als linksachter, maar tegen Duitsland lijkt een rol als linker centrale verdediger voor de hand te liggen. In dat geval zou Hato naar alle waarschijnlijkheid beginnen als linksback. "Ik denk dat dat de meest logische oplossing is", stelt Blind bij Ziggo Sport.

"Van de Ven speelt bij zijn club op hoog niveau ook op die positie en doet het daar goed. Koeman kan hem dan ook een keer zien op die positie bij zijn ploeg", vervolgt Blind zijn verhaal. "Ik denk dat Hato iets geschikter is dan Maatsen, want Nederland wil toch met drie verdedigers opbouwen, omdat Dumfries hoger op het veld staat. Hato heeft bij Ajax ook veel in het centrum gespeeld en is daar meer geschikt voor dan Maatsen, die toch meer aanvallend is ingesteld."

Het duel tussen Duitsland en Nederland begint maandagavond om 20.45 uur. Met een overwinning kan Oranje de koppositie overnemen van de Duitsers in de groep.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!