Manchester United geïnteresseerd in Eze

'Ten Hag spot mogelijke versterking in Premier League, meer geïnteresseerde clubs'

Vandaag om 17:35

Manchester United heeft de naam van Crystal Palace-speler Eberechi Eze op het lijstje staan als mogelijke versterking, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De club van manager Erik ten Hag hoopt in 2025 een buitenspeler toe te voegen aan de selectie.

Eze staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij Crystal Palace, maar over een gebrek aan interesse hoeft de Engelsman niet te klagen. "Veel clubs houden de situatie van Eze nauwlettend in de gaten en clubs, inclusief Manchester United, sturen scouts naar wedstrijden van Eze", aldus Romano.

Niet alleen de naam van Eze wordt genoemd bij The Red Devils, want de club heeft nog geen 'toptarget' voor 2025. 'Manchester United wil in 2025 een buitenspeler aantrekken, maar ze hebben nog niet besloten wie ze willen gaan halen. Het is vooralsnog afwachten, maar Eze is één van de spelers die ze aan het scouten zijn", vertelt Romano. "Er zijn veel andere namen, dus ik zeg niet dat hij wordt gezien als hun prioriteit."

Door een ontsnappingsclausule in het huidige contract van Eze is hij een interessante naam voor veel (top)clubs, zo stelt Romano. "In 2025 is deze afkoopclausule nog geldig. Het kost ongeveer 60 miljoen Britse ponden om zijn contract af te kopen." Dat is omgerekend zo'n 71,6 miljoen euro.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!