Lula doet bizar voorstel

Bizar voorstel Braziliaanse preses: 'De rest herkende ik niet, dat kan niet'

Vandaag om 14:16

Luiz Inácio Lula da Silva (kortweg Lula) heeft een wel heel verrassend voorstel neergelegd bij de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond. De president van Brazilië pleit ervoor om alleen nog maar spelers de Braziliaanse Serie A op te roepen voor het nationale elftal.

In een interview met O Povo/CBN Radio baart Lula opzien, door te zeggen dat hij liever alleen spelers uit de Braziliaanse competitie in het nationale elftal te zien. "Ik pleit er al een tijdje voor dat het Braziliaanse team spelers bevat die in het land spelen. Je moet de spelers hier een kans geven, niet de gasten uit het buitenland."

Lula meent dat de herkenbaarheid van het Braziliaanse elftal is verdwenen. "Ik zat op de bank naar de wedstrijd te kijken en ik kende de doelman (Ederson, red.), de verdediger van Paris Saint-Germain (Marquinhos, red.), Rodrygo en Raphinha, die ik herkende aan zijn kapsel. De rest kende ik niet. Dat kan gewoon niet. En dat zorgt ervoor dat de jongens die hier in de Braziliaanse competitie spelen, geen kans krijgen in de nationale ploeg."

De voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond weet al van het voorstel van Lula af. "Er spelen op dit moment geen Garrincha's of Romário's in het buitenland", aldus de president van Brazilië. "Degenen die nu in het buitenland spelen, zijn echt niet beter dan de spelers die hier voetballen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!