Kluivert noemt grote verschil tussen Premier League en Eredivisie

Oranje-international moet aanpoten: 'Eredivisie en PL zijn totaal andere sporten'

Vandaag om 09:10

Het verschil tussen de Eredivisie en de Premier League is onbeschrijflijk groot. Dat stelt Justin Kluivert. De aanvaller van Bournemouth noemt het spelen op het hoogste niveau in Engeland zelfs 'een totaal andere' sport. 

Kluivert zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Ajax, alvorens hij via een aantal andere clubs in 2023 neerstreek bij Bournemouth. "Het verschil tussen de Eredivisie en de Premier League is gewoon heel groot", zegt hij in gesprek met Viaplay. "Dat zijn gewoon twee totaal andere sporten denk ik. Het is zo'n groot verschil."

Met Bournemouth koos Kluivert voor een club die doorgaans die niet meedoet om de bovenste plekken. Een verstandige keus, vindt hij zelf. "Natuurlijk wil iedereen gelijk naar een topclub, maar ga je daar vanaf de Eredivisie gelijk alles spelen? Nee. Wil je dat? Dat moet je jezelf afvragen. Als je alles wil spelen, en je bent een topspeler in de Eredivisie, dan heb je wel een kans om bij een club als Bournemouth of Nottingham heel veel te spelen. Dat zou ik jonge spelers wel aanraden."

Hoewel de Oranje-international al een jaar PL-ervaring heeft, is het ook voor hem soms nog bijbenen. "Het is gewoon keihard werken. Ik merk als ik een beetje half half ben, dat er ook gewoon anderen zijn die goed zijn, en die ook een kans krijgen. Dat is gezond. Dat maakt mij altijd hongerig, en houdt me scherp."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!