Van Halst mist 'geilheid voor goal' bij Joshua Zirkzee

Van Halst mist 'geilheid voor goal' bij Oranje-speler: 'Kan hij veel in winnen'

12 oktober om 21:57

Jan van Halst ziet dat Joshua Zirkzee nog scherper kan zijn voor de goal. Het viel de analist bij het treffen tussen Hongarije en Nederland op dat de spits een aantal keer te laat bij de tweede paal kwam.

In de studio van Ziggo Sport vergelijkt Van Halst Zirkzee met Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski, die zaterdagavond met hun land in actie komen in de Nations League. "Gisteren hebben we Zirkzee zien spelen. Bij middenvelders kijken we heel vaak naar scangedrag, maar voor spitsen is dat ook belangrijk. Lewandowski kijkt alleen maar naar: waar zijn mijn collega's? Oh, ik moet bij de tweede paal staan. Daar is hij ook heel erg eager in", zegt Van Halst, terwijl hij wat fragmenten van Lewandowski laat zien.

"Hij is daar fenomenaal in. Twintig keer loop je voor niks, maar hij is constant op zoek. Dan ga je zoveel doelpunten maken, als je constant daarnaar op zoek bent. Dat heeft Ronaldo ook", vervolgt Van Halst, die vervolgens beelden van Zirkzee tegen Hongarije laat zien. "Zirkzee kan daar nog heel veel in winnen. Net hebben we gezien hoe Lewandowski jaagt bij de tweede paal. In deze situatie moet Zirkzee daar ook zijn. Nu gaat hij er een beetje half naar toe. Het zijn net de kleine dingen. Het kan nog net even iets scherper, dan wordt het echt een fantastische speler."

Met de suggestie dat dit gaat om 'geilheid voor de goal', zoals Louis van Gaal dat ooit noemde, is Van Halst het wel eens. "Ja, misschien zou je het daarmee kunnen vergelijken. Zirkzee is natuurlijk wel een fantastische speler, die heel technisch is en vorig seizoen een geweldig jaar heeft gehad."