Rol als jeugdcoach Ajax bevalt Kiki Musampa

'Ik vind mijn werk bij Ajax zo leuk dat ik het betaald voetbal in wil als trainer'

12 oktober om 22:57

Kiki Musampa droomt ervan om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaald voetbal. De assistent-trainer van Ajax O19 was aanvankelijk niet van plan om als hoofdtrainer ergens aan de slag te gaan, maar hij is nu bijgedraaid.

In gesprek met de clubkanalen bij Ajax vertelt Musampa dat het trainersvak hem wel bevalt. "Ik vind het zelfs zo leuk dat ik het betaald voetbal in wil als trainer. Ik wil dat ervaren op het hoogste niveau. Ik wil dit wel meemaken op een plek waar het echt om de knikkers gaat. Ik ben me er ook van bewust dat je je moet ontwikkelen als trainer. Maar daar heb ik totaal geen haast bij: ik vind het belangrijk dat het geleidelijk gaat."

Bij Ajax O19 leert Musampa veel van trainer Willem Weijs, die vorig seizoen nog voor de groep stond bij FC Eindhoven. "Willem heeft heel veel ervaring: hij heeft als trainer al aan de top kunnen ruiken, door in het betaald voetbal mee te lopen. Hij is heel georganiseerd en gestructureerd met het organiseren van de trainingen. Ik zit op het veld meer in de details en dingen snel zien, maar het is ook heel leerzaam om de processen eromheen te bewaken. Dat doet Willem heel goed."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!