Koeman snapt rode kaart voor Van Dijk niet

Koeman tast in het duister over rode kaart Van Dijk: 'Ik begrijp het ook niet'

11 oktober om 23:19

Ronald Koeman kan niet spreken over tevredenheid na het gelijkspel van Oranje tegen Hongarije. De coach was kort opgelucht door het punt, maar zag na de wedstrijd direct een aantal verbeterpunten bij zijn ploeg. 

"Als je met een man minder komt, dan ben je opgelucht dat je alsnog de 1-1 maakt. Ik had er zeker geloof in na de rust", vertelt Koeman tegenover de NOS na het gelijkspel in Budapest. "Het was allemaal net niet bij de kansen. Als je in dit type wedstrijd achter komt, dan wordt het extra moeilijk."

Koeman zag vanaf de zijkant wel dat Oranje veel meer uit de linkerkant kon halen. "Dat heeft Hongarije goed gedaan. Maar ik zag in het begin ook wel acht of negen overtredingen, waardoor het spel veel stil lag. De linkerkant met Micky (Van de Ven red.) daar hadden we meer uit moeten halen. Cody Gakpo ging soms te veel naar binnen en dat hadden we soms beter moeten doen."

Voor Koeman was het af en toe ook frustrerend om te zien hoe Hongarije de wedstrijd aanvloog. "We waren niet vast aan de bal in de laatste fase van aanvallen. Ze durfden niet zo te spelen als ze tegen Duitsland deden. Zij wisten dat ze dan ook veel problemen zouden krijgen. Ze hebben achterin alles dichtgemaakt, elf man achter de bal, totaal geen druk. Daar hadden we moeite mee."

Van Dijk

Virgil van Dijk pakte in de slotfase nog een rode kaart, maar met die beslissing was Koeman het niet helemaal eens. "Dat is frustrerend. Ik begrijp het ook niet, want volgens mij mag een aanvoerder protesteren. Die overtreding op Donyell Malen is ook goed voor rood, want er is geen intentie om de bal te spelen. Die twee overtreding van Van Dijk is niet handig, zeker als je geel op zak hebt, Dan moet je meelopen, maar dat weet hij zelf ook wel."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!