Koeman over basisdebutanten en spitsendiscussie

Koeman geeft hint over spitsendiscussie: 'Hebben vandaag meer aan Zirkzee'

Vandaag om 20:37
Laatste update: om 20:44

Bondscoach Ronald Koeman weet nog altijd niet wie zijn vaste spits is bij Oranje. De trainer van het Nederlands elftal kiest tegen Hongarije voor Joshua Zirkzee, maar hij hint ook naar een mogelijke wissel met Brian Brobbey voor het duel met Duitsland.

"Ik denk dat de wedstrijd zoals wij hem verwachten het best past bij Zirkzee. Ik denk dat we iets meer aan hem hebben dan aan Brian Brobbey vandaag. Maar dat moet zich nog wel uitwijzen", vertelt Koeman. "Het ligt dicht bij elkaar. Ze zijn natuurlijk anders en hebben andere kwaliteiten. De verwachting is dat Hongarije minder hoog druk zal zetten, dus zullen wij wat meer naar hun doel spelen. Dan hebben we in Zirkzee een mooi aanspeelpunt."

Koeman is het er mee eens dat een vaste spits veel voordelen met zich meebrengt. De bondscoach heeft hier echter nog geen duidelijkheid over en hint daarom naar een mogelijke basisplek voor Brobbey tegen Duitsland. "Ik denk nog steeds dat het ideaal is als je op de spitspositie meer duidelijkheid hebt. Dat is alleen nog niet, dus is het best mogelijk dat ze ook deze periode weer allebei een wedstrijd spelen."

In zijn basiself kiest Koeman ook voor Micky van de Ven en Quinten Timber. De coach geeft uitleg over hoe die twee in het spelsysteem zullen spelen. "Ik weet wat Van de Ven en Timber kunnen brengen. Dat hebben ze ook bij Oranje gedaan, dus daar heb ik alle vertrouwen in. Timber speelt naast Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders op tien. In principe willen we met drie achterin opbouwen en Denzel Dumfries speelt dan wat hoger aan de rechterkant."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!