Duitsland verslaat Bosnië in Nations League

Duitsland verslaat Bosnië-Herzegovina en houdt druk vol op duel met Oranje

11 oktober om 22:39

In tegenstelling tot het Nederlands elftal, hebben de Duitsers wel een ideale generale repetitie gehad voor de wedstrijd van maandag. De ploeg van Julian Nagelsmann versloeg Bosnië-Herzegovina met 2-1 door twee goals van Deniz Undav.

De Duitsers missen net als het Nederlands elftal ook een fors aantal spelers. Kai Havertz, Jamal Musiala, Niklas Füllkrug en Marc-André ter Stegen zijn er bijvoorbeeld niet bij deze periode. Wel stelde Nagelsmann wereldtoppers als Florian Wirtz, Antonio Rüdiger en Joshua Kimmich op. Het opstellen van Undav betaalde voor Nagelsmann uiteindelijk het beste uit.

Undav wist na een half uur spelen de dominantie van de Duitsers om te zetten in een voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het wederom raak en leken de goals van de spits van VfB Stuttgart een voorbode voor een monsterscore. Daar ging Bosnië-Herzegovina echter niet mee akkoord. Undav en Gnabry tekenden nog wel aan voor de 3-0, maar die werden allebei afgekeurd vanwege buitenspel.

Duitsland kreeg de derde goal er dus niet in, maar Bosnië-Herzegovina was wel scherp genoeg om de aansluitingstreffer te maken. Via een ingestudeerde corner was het de oude sluwe vos Edin Dzeko die er weer een wedstrijd van maakte. Bosnië slaagde er echter niet in om nog gelijk te komen, waardoor Duitsland nu alleen koploper is in de Nations League-poule. De volgende horde: Duitsland - Nederland aanstaande maandag in München.