Grote personele problemen Duitsland richting 'Oranje'

Grote personele problemen Duitsland: weer twee spelers haken af voor 'Oranje'

Vandaag om 12:08

Duitsland blijft geplaagd worden door blessures in aanloop naar de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en het Nederlands elftal. Ook David Raum en Benjamin Henrichs hebben zich afgemeld bij bondscoach Julian Nagelsmann.

De Duitsers kampen met flinke personele problemen. Ook Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Kai Havertz en Robin Koch zijn er door blessures niet bij tegen Bosnië (vrijdag) en Oranje (maandag). Henrichs is nu afgehaakt met rugklachten, terwijl Raum met een enkelblessure kampt. Voor de verdedigers van RB Leipzig komt het dus niet van een weerzien met teamgenoten Lutsharel Geertruida en Xavi Simons.

Nagelsmann heeft alleen voor Raum een vervanger opgeroepen. Robin Gosens, oud-speler van onder meer Heracles Almelo, mag hopen op speeltijd tegen onder meer Nederland. Die Mannschaft zag na het EK Manuel Neuer, Toni Kroos en Ilkay Gündogan afzwaaien, waardoor de zeven blessuregevallen de spoeling nog wat dunner maken. Spelers als Antonio Rüdiger, Joshua Kimmich en Florian Wirtz zijn nog wel van de partij.

Nederland en Duitsland voeren na twee wedstrijden de poule van de Nations League aan met vier punten. Bosnië en Herzegovina en Hongarije hebben één punt. De beste twee ploegen van de poule gaan door naar de kwartfinale.