Bounida maakt indruk bij Ajax

'Gehyped talent maakt het 'eindelijk' waar bij Ajax, nieuw contract vraagteken'

Vandaag om 15:35

Rayane Bounida leeft op bij Ajax O19. Het talent werd in de zomer van 2022 met veel bombarie aangetrokken, maar wist tot op heden nooit de verwachtingen waar te maken. Daar lijkt dit seizoen verandering in te komen, maar zijn contract is onderwerp van gesprek.

Ajax nam Bounida in de zomer van 2022 over van RSC Anderlecht. De dribbelaar stond toen al bekend als een enorm talent, maar die verwachtingen wist hij bij Ajax O17 en O18 nooit waar te maken. Mede door de fysieke gebreken moest Bounida geregeld op de bank plaatsnemen.

Dit seizoen lijkt het erop dat Bounida zijn draai weet te vinden. Dat komt volgens Ajax Showtime mede door de enorme fysieke stappen die de dribbelaar heeft gemaakt bij de O19. Bounida scoorde vier keer in de laatste vijf wedstrijden voor elftal van trainer Willem Weijs.

De vraag is of het talent daadwerkelijk gaat doorbreken bij Ajax. Het talent kreeg, mede door de enorme hype die er rondom hem hing, een zeer lucratief contract. Dat loopt komende zomer af en de financiële situatie van Ajax is duidelijk anders dan twee jaar geleden. Bounida zal hoogstwaarschijnlijk genoegen moeten nemen met een lager salaris.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!