Mascherano over 'verdediger' Messi

Mascherano doet bijzondere onthulling over Messi: 'Hadden geen kans tegen hem'

Vandaag om 12:31

Javier Mascherano denkt dat Lionel Messi een van de beste verdedigers ter wereld had kunnen zijn. Dat laat de oud-teamgenoot van de aanvaller weten tegenover Shoot for Love.

"Als Messi een verdediger was, zou hij een van de beste verdedigers ter wereld zijn", steekt Mascherano van wal. De inmiddels veertigjarige oud-verdediger speelde jarenlang samen met Messi bij FC Barcelona en Argentinië. Inmiddels is Mascherano coach van het beloftenelftal van de Argentijnen. "Het is onmogelijk om hem te passeren. Soms speelden we bij Barcelona één tegen één en was het onmogelijk om langs hem te komen."

"We hadden geen kans tegen hem", gaat Mascherano verder. "Soms weten aanvallers hoe ze moeten verdedigen. Leo verdedigde erg goed. Hij was erg snel en als je langs hem probeerde te dribbelen, liet hij dat niet toe."

Na zijn glansrijke jaren bij FC Barcelona speelde Messi nog even voor Paris Saint-Germain. Inmiddels staat de 37-jarige superster onder contract bij Inter Miami. Zijn verbintenis loopt tot eind 2025. Messi scoorde dit seizoen zeventien doelpunten en gaf tien assists in achttien wedstrijden.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!