Lionel Messi belangrijk voor Inter Miami, prijs nummer 46 is een feit

'Magische' Messi legt beslag op 46ste (!) prijs in carrière dankzij heldenrol

Vandaag om 08:25
Laatste update: om 08:58

Inter Miami heeft woensdagnacht beslag gelegd op het Supporters Shield. Lionel Messi leidde zijn werkgever eigenhandig naar de overwinning en pakte prijs nummer 46 (!) in zijn carrière. Ook Luis Suárez deed een duit in het zakje.

Met Jordi Alba, Sergio Busquets, Luis Suárez én Lionel Messi in de basis deed Inter Miami woensdagnacht een gooi naar het Supporters Shield, een prijs voor de ploeg die in de gecombineerde ranglijst (Eastern en Western Conference) van de Major League Soccer bovenaan eindigt. Op slag van rust leek het al bijna niet meer stuk te kunnen voor Inter Miami. Alba en Messi lieten zien elkaar nog altijd goed te kunnen vinden.

Nog geen vijf minuten later schoot Messi ook zijn tweede treffer van de wedstrijd tegen de touwen. Vanuit een vrije trap passeerde hij de doelman van Colombus Crew op fraaie wijze.

Na rust leek Columbus Crew nog even terug te komen in de wedstrijd, maar aan alle hoop maakte Suárez al snel een eind. Dankzij miscommunicatie bij de thuisploeg kon de Uruguayaanse spits zijn steentje bijdrage. Inter Miami kreeg nog wel een doelpunt tegen, maar gaf de zege niet meer uit handen: 2-3.

Het pakken van het Supporters Shield, betekent voor Messi de 46ste prijs in zijn imposante carrière. Het binnenslepen van de prijs werd na afloop goed gevierd in de kleedkamer van de gasten.