El Ahmadi geeft Koeman spitsenadvies: 'Als je ziet hoe dat heeft uitgepakt...'

El Ahmadi adviseert Koeman: 'Ik zou hem in de spits zetten tegen Hongarije'

Vandaag om 11:28

Karim El Ahmadi zou Joshua Zirkzee opstellen tegen Hongarije en voor Brian Brobbey kiezen in de interland tegen Duitsland. Dat geeft de oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord aan bij Voetbalpraat.

El Ahmadi weet welke keuze hij als bondscoach zou maken. "Ik zou zelf wel met Brobbey beginnen tegen Duitsland. Als je ziet hoe dat heeft uitgepakt, zou ik wel met hem beginnen", vangt de voormalig middenvelder aan. "Ik zou Zirkzee tegen Hongarije laten spelen. Brobbey heeft het goed gedaan tegen Duitsland. Ik denk dat Duitsland altijd probeert om door te dekken op de spits, maar misschien dat ze nu wel wat afstand gaan houden en niet te veel aan hem zullen zitten."

"Het is moeilijk in te schatten hoe Brobbey er ook fysiek voor staat, aangezien hij er bij Ajax elke keer na een uur wordt uitgehaald", vult Kees Kwakman aan. "Dat is iets wat hem zelf ook behoorlijk irriteert en dat snap ik ook als speler. Zirkzee zit ook in een wat lastigere fase waarin hij wat minder speelt. Maar die jongens zullen allebei klaar zijn om te starten. Ook fysiek, lijkt me."

Anco Jansen kaart vervolgens aan dat de situatie bij Manchester United voor Zirkzee niet eenvoudig is. "Het is niet makkelijk als je van Bologna komt, het loopt daar niet en je hebt Højlund achter je die ook op de deur klopt. Voor het Nederlands elftal zijn het twee kwalitatief goede spitsen, alleen is de ene niet veel beter dan de ander, waardoor je niet zeker kan zeggen dat je één vaste spits hebt."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!