Pavlidis reageert na heldenrol tegen Engeland

Pavlidis na 'speciale wedstrijd': 'Alles gegeven, voor hem en zijn familie'

Vandaag om 09:30

Vangelis Pavlidis spreekt van 'een speciale wedstrijd' na het gewonnen uitduel met Griekenland op bezoek bij Engeland (1-2). De voormalig AZ-spits was de grote man bij de Grieken met twee treffers.

De voetbalwereld werd woensdag opgeschrikt door de onverwachte dood van de 31-jarige Grieks international. George Baldock. Hij had twaalf interlands achter zijn naam staan. "Het was een speciale wedstrijd voor ons, vanwege George", reageert Pavlidis bij ITV. "We hebben natuurlijk alles gegeven. Voor hem en voor zijn familie. Het is een geweldige overwinning, maar de emoties zijn nu belangrijker. Wij zijn ook mensen."

"We hebben veel aan hem gedacht sinds we hoorden wat er was gebeurd. Dat was moeilijk voor ons", gaat Pavlidis verder. "George maakte deel uit van de ploeg, een bijzondere gast. We moesten voor hem spelen, de uitslag deed er niet toe. We speelden voor hem."

Pavlidis kreeg Wembley vlak na rust stil met de openingstreffer, maar vlak voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Jude Bellingham de gelijkmaker tegen de touwen. Uiteindelijk was de Griekse spits de gevierde man, want hij maakte in de vierde minuut van de blessuretijd de winnende treffer.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!