Wirtz zet zinnen op transfer naar Bayern München

'Wirtz spreekt eerste voorkeur uit en stelt twee absolute topclubs teleur'

9 oktober om 23:45
Laatste update: 9 oktober om 23:47

Florian Wirtz heeft de voorkeur uitgesproken om komende zomer naar Bayern München te vertrekken. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Daarmee stelt de Duitse ster een aantal topclubs teleur.

Wirtz werd vorige zomer ook al gelinkt aan een aantal topclubs, maar hij bleef bij Bayer Leverkusen. De aanvallende middenvelder kan nog altijd naar Bayern München, Arsenal, Real Madrid en Manchester City. De 21-jarige Wirtz lijkt dus de voorkeur te geven aan een langer verblijf in Duitsland. Bij Bayern komt hij ook maatjes van de nationale ploeg tegen zoals Jamal Musiala.

Of Wirtz deze zomer ook daadwerkelijk zal vertrekken is nog maar de vraag, aangezien Leverkusen hoog in de boom gaat zitten. De titelverdediger van de Bundesliga zou zo’n honderd miljoen euro verwachten voor een transfer van de smaakmaker. De 21-jarige spelmaker heeft nog een contract tot en met de zomer van 2027. Dit seizoen staat Wirtz op zes goals en één assist in tien duels.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!