'City blijft ook na vertrek van vertrouweling hoop houden op Guardiola-verlenging'

'Exit van vertrouweling heeft geen invloed op grote toekomstbeslissing Guardiola'

Vandaag om 21:35

Het aanstaande vertrek van sportief directeur Txiki Begiristain heeft geen invloed op de toekomst van Pep Guardiola bij Manchester City, zo verzekert Fabrizio Romano. Begiristain en Guardiola hebben een geschiedenis met elkaar, terwijl de Spaanse oefenmeester over een aflopend contract beschikt. City wil echter graag verlengen met Guardiola.

Eerder deze week werd bekend dat Begiristain na dit seizoen stopt als Director of Football bij Manchester City. Hugo Viana van Sporting Portugal moet de opvolger van de Spanjaard worden. Begiristain speelde én werkte bij FC Barcelona al samen met Guardiola, die na dit seizoen de deur ook achter zich dicht zou kunnen trekken in het Etihad Stadium.

Door de exit van Begiristain laaiden de geruchten over de toekomst van Guardiola alweer op, maar Romano benadrukt dat de beslissing van de manager over zijn toekomst niet beïnvloed wordt door de exit van zijn vertrouweling.

Het contract van Guardiola bij Barcelona loopt dus in komende zomer af. Het is geen geheim dat Man City graag door wil met de succestrainer. Het bestuur van de Engelse kampioen 'pusht' dan ook om een contractverlenging mogelijk te maken. Guardiola lijkt zijn beslissing echter nog niet te hebben gemaakt.