Harde kritiek op Paul Bosvelt alweer verdwenen bij Go Ahead

Harde kritiek verdwenen bij Go Ahead: 'Dacht: dikke vinger, ik ga lekker vissen'

Vandaag om 19:55

Paul Bosvelt is het niet eens met de kritiek dat Go Ahead Eagles niet 'Conference League-waardig' zou zijn. Nadat de club uit Deventer deze zomer al in de tweede voorronde van het Europese toernooi werd uitgeschakeld, werden er onder meer vraagtekens geplaatst bij de play-offs om Europees voetbal. Deze zomer kreeg Bosvelt ook te maken met persoonlijke kritiek en dat ging hem niet in de koude kleren zitten.

Nadat Go Ahead vorig seizoen de play-offs om Europees voetbal won, werd het deze zomer direct uitgeschakeld door SK Brann in de tweede voorronde van de Conference League. "Dat heb ik na de wedstrijden tegen Brann vaak gehoord. Dat de play-offs afgeschaft moeten worden en wij niet Conference League-waardig zouden zijn. Maar haal bij een willekeurige club vier sleutelspelers en de trainer weg en kijk dan wat zij na vier weken voorbereiding op de mat leggen tegen een ploeg die midden in het seizoen zit", zegt Bosvelt tegen Voetbal International. "Veel succes. Ik vind die kritiek een beetje makkelijk."

"We hebben vorig jaar laten zien dat we ons tegen iedereen kunnen verweren. Het was gewoon een ongelukkig moment, met een korte voorbereiding, wisselingen in de selectie en een andere trainer. Je koopt er niks voor, maar ik zou weleens willen zien wat we nu tegen Brann zouden kunnen", vervolgt Bosvelt, die ook te maken kreeg met persoonlijke kritiek. Go Ahead verloor namelijk meerdere sterkhouders en begon zwak aan het seizoen.

De technisch directeur van Go Ahead dacht daardoor wel eens aan stoppen. "Dat heb ik afgelopen zomer vaker gehad dan voorheen, moet ik zeggen. Als ik hier ooit stop, denk ik ook niet dat ik deze functie nog bij een andere club ga vervullen. Soms is dit werk echt niet leuk. Het kwam vooral door de negativiteit na de competitiestart. Dat vond ik onredelijk en viel rauw op mijn dak. Ik zit nu zeven jaar in deze rol en je kan niet zeggen dat het er veel slechter op is geworden. Ik had het gevoel dat ik wel wat krediet had opgebouwd."

"Ik dacht ook wel even: dikke vinger, ik ga lekker vissen. Ik moet het naar mijn zin hebben, want daar krijg ik energie van die ik kan teruggeven aan de club. Het moet leuk blijven en ik heb in de zomer soms ook gedacht: het is mooi geweest, ik ga iets anders doen. Als ik er vijf jaar een puinhoop van had gemaakt, snap ik wel dat ik de wind van voren krijg. Ik zeg niet dat alles goed is gegaan, maar in de kern hebben we het hier goed voor elkaar", besluit Bosvelt.