Vader van Reijnders raadde Barcelona-transfer af

Vader van Reijnders raadde Barcelona-transfer af: 'Zo'n speler ben jij niet'

Vandaag om 19:12

Martin Reijnders, de vader een zaakwaarnemer van Tijjani, heeft zijn zoon afgelopen zomer afgeraden om de overstap naar FC Barcelona te maken. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In een groot stuk over zaakwaarnemers van het AD deelt Reijnders senior zijn ervaringen: als vader en belangenbehartiger tegelijk heeft hij enkel het beste voor met zijn zoon. Als voorbeeld haalt Reijnders senior een situatie van ruim een jaar geleden aan. Zijn zoon stond toen onder meer in de belangstelling van FC Barcelona, maar maakte uiteindelijk de overstap naar AC Milan. Namens Barça zocht sportief directeur Deco telefonisch contact met het kamp-Reijnders.

"Natuurlijk is het vleiend dat ze hem wilden hebben, het is toch Barça, maar zij zochten een vervanger voor Sergio Busquets. Toen zei ik ook tegen Tijjani: zo’n type speler ben jij niet", zegt Martin Reijnders. "Voor je het weet, beland je op de bank. En ben je de zoveelste speler die mislukt in het buitenland. Wij proberen heel gericht na te denken over de volgende stap. Dat doe ik ook bij onze andere zoon, Eliano (die onder contract staat bij PEC Zwolle, red.)."

Reijnders senior laat de belangen van zijn zoons dan ook bewust niet behartigen door een zaakwaarnemer. "De meesten hebben helemaal geen verstand van voetbal. Dan weet je dus ook niet wat het beste voor je speler is. Negentig procent zit erin voor zijn commissie."