Sneijder over Ihattaren en RKC

Sneijder gunt Ihattaren terugkeer na moeilijke periode: 'Hij kwam niet opdagen'

30 september om 22:13

Wesley Sneijder hoopt dat Mohamed Ihattaren het geluk in het voetbal bij RKC Waalwijk terugvindt. De recordinternational van Oranje deed in het verleden een poging om de 22-jarige spelmaker op te poetsen, zonder resultaat.

Ihattaren keerde zondag tegen Ajax (0-2) na tweeënhalf jaar afwezigheid terug als profvoetballer. "Ik ben echt hartstikke blij voor die jongen", zegt Sneijder bij Rondo op Ziggo Sport. "Dat meen ik oprecht. Ik hoop echt dat het hem gaat lukken. Of het gaat lukken, weet ik niet. Dat durf ik niet te zeggen. Hij is nog niet wedstrijdfit, dat weet hij zelf ook wel. Ik hoop het voor hem en het hele team dat met hem aan de slag is. We gaan het zien."

Een poging van Sneijder om Ihattaren onder de arm te nemen en te begeleiden, was een vergeefse. "Hij kwam niet opdagen", vertelt de oud-middenvelder daarover. "Dan is het toch lastig. Als je niet komt opdagen, kan je niets beginnen. Eén keer zag ik door de vingers, twee keer niet. Dat was heel snel klaar." Sneijder kent de beweegreden van Ihattaren om destijds niet te komen niet. "Geen zin, denk ik."

"Op dat moment was hij er nog niet klaar voor, denk ik", aldus Sneijder. "Je kan nog zoveel stimuleren en aanreiken, de knop moet bij hem zelf om. Dat is nu wel zo, hoop ik."