Steijn wachtte op buitenlands avontuur

Steijn kon Europa in met Eredivisionist: 'Hij wachtte op een buitenlands avontuur'

Vandaag om 14:03

Maurice Steijn kon afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles, maar de oud-trainer van Ajax wachtte op een buitenlands avontuur. Dat verklapt Paul Bosvelt in een interview met Voetbal International.

René Hake vertrok na een succesvol seizoen bij Go Ahead Eagles. De trainer kon assistent worden van Erik ten Hag bij Manchester United. De deal liet lang op zich wachten, waardoor Kowet niet veel tijd meer had voor het aanstellen van een opvolger. "Ik vond het heel vreemd dat het zo lang duurde voordat Manchester United zich meldde", aldus Bosvelt. "Een beetje misplaatste arrogantie."

Voor de technisch directeur van Go Ahead was haast juist geboden. De tijd om een nieuwe trainer aan te stellen begon te dringen. "Veel trainers waren al bezet of hadden al een mondelinge overeenkomst. Het is algemeen bekend dat we ook met Steijn hebben gesproken, maar hij wilde een eventueel avontuur in het buitenland afwachten", verklapt de oud-voetballer.

Uiteindelijk kwam Bosvelt uit bij Paul Simonis. De td heeft alle vertrouwen in zijn trainer. "Het was voor ons heel prettig dat hij de club kende, omdat hij hier al twee jaar had gewerkt. We hadden een goed gevoel bij hem en in de gesprekken werd dat bevestigd. We keken vooral naar de voordelen van Paul. Als je als club het gevoel hebt dat deze trainer je kan helpen, dan moet je ervoor gaan en erachter blijven staan. Ervaring krijg je alleen als je voor de leeuwen wordt gegooid."