Steijn werd gevraagd om boek over Ajax te schrijven

Steijn: 'Gevraagd om boek over Ajax te schrijven, maar ga ik uiteraard niet doen'

Vandaag om 17:19

Maurice Steijn is 'serieus gevraagd' om een boek te schrijven over zijn periode bij Ajax. De oefenmeester, die al snel vertrok uit Amsterdam, heeft dit verzoek naast zich neergelegd.

Terugdenken aan zijn tijd bij Ajax doet Steijn niet zo vaak meer. "Nu niet zoveel meer, maar dat doe je natuurlijk wel. Op het moment dat je besluit om uit elkaar te gaan, ga je natuurlijk voor jezelf ook na welke fouten er zijn gemaakt en wat ik beter had kunnen doen", aldus Steijn in het programma Bloed Zweet en Tranen van ALLsportsradio.

Steijn vindt het belangrijk om in eerste instantie naar jezelf te kijken in plaats van naar anderen te wijzen. "En dat doe je dan ook. Het is bijna een jaar geleden. Het gaat heel hard. Het is net alsof het twee maanden geleden is, maar het is al bijna een jaar geleden", vertelt de Hagenaar. "Dat boek is gewoon gesloten. Het is afgesloten. Ik heb weer zin om ergens aan de bak te gaan."

Presentator Van der Ende vindt het mooi dat Steijn over een 'afgesloten boek' begint en vraagt zich zodoende af of de trainer zelf overweegt om een boek te schrijven. "Nee, er komt geen boek uit. Ik ben wel serieus gevraagd om een boek te schrijven over dat halfjaar Ajax. Maar dat ga ik uiteraard niet doen", besluit Steijn.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)