Vitesse steeds meer ongerust over overname-deal

Vitesse ongerust over KNVB-onderzoek: bijzondere aandacht voor deal met Parry

Vandaag om 20:30

Bij Vitesse zijn de beleidsbepalers steeds ongeruster over het KNVB-onderzoek naar de nieuwe beoogde eigenaar Guus Franke. Dat meldt De Telegraaf. Franke vindt het zelf de raarste overname die hij heeft gedaan, maar hij blijft vertrouwen houden.

De ongerustheid groeit, omdat het onderzoek naar Franke veel tijd in beslag neemt. De beoogde nieuwe eigenaar is in dezelfde branche actief als de eerdere beoogde aandeelhouder Coley Parry (de private equity-sector). De Amerikaan werd echter door de KNVB afgewezen als nieuwe eigenaar, omdat hij volgens de bond niet kon aantonen waar zijn geld vandaan kwam. 

Vitesse is daarom bang dat de KNVB diezelfde bezwaren tegen Franke heeft. De KNVB heeft in het onderzoek naar Franke inmiddels ‘bijzondere aandacht’ voor diens deal met Franke. Enkele maanden geleden werd er een akkoord bereikt tussen beide partijen over het aflossen van de schuld, maar de KNVB wil absoluut niet dat Parry nog enige invloed heeft op een toekomstige aandelenverkoop. 

Franke is inmiddels steeds verbaasder over de werkwijze van de KNVB. "Laat ik het zo zeggen: het is met afstand de raarste overname die ik ooit heb gedaan. Aan de andere kant begrijp ik ook wel weer, dat de KNVB grondig onderzoek wil doen met in het achterhoofd de zaken die in het verleden bij Vitesse zijn gebeurd. Ik kan wel gefrustreerd zijn, dat ik door een hoepeltje moet springen, maar de situatie is nu eenmaal zo."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!