Kieft vreest voor positie van Brobbey bij Ajax

Kieft analyseert spitsendiscussie Ajax: 'Komt een moment dat hij hem moet passeren'

Vandaag om 20:13

Wim Kieft vreest enigszins voor de positie van Brian Brobbey bij Ajax. In de podcast KieftJansenEgmondGijp analyseert de Amsterdammer de spitsenpositie bij Ajax en ziet hij dat Wout Weghorst steeds meer ‘in de nek van Brobbey hijgt’.

"Brobbey ging na 51 minuten van het veld, maar die voelt de druk natuurlijk ook. Die heeft nog geen goal gemaakt en wisselvallig gespeeld en dan zit die gek ook nog in je nek te hijgen", vertelt Kieft over de situatie van Brobbey bij Ajax. Zijn concurrent Weghorst maakte in het duel met FC Groningen als invaller de winnende goal in blessuretijd, daarna gaf hij ook nog eens de assist op de 3-1 die werd gemaakt door Chuba Akpom.

Toch had Kieft de huidige situatie bij Ajax ook wel verwacht. Volgens hem wordt een spits aan het eind van de dag toch altijd afgerekend op zijn goals. "Iedereen kon dit van tevoren bedenken. Brobbey is een talentvolle spits, die kan heel goed voetballen. Alleen heb je Weghorst binnengehaald als pinchhitter. Als Brobbey dan zijn doelpunten niet gaat maken en hij maakt ze wel. Dat gaat toch knagen."

Kieft vreest daarom voor de positie van de jonge Brobbey als goals bij hem uitblijven. "Er komt een moment dat hij Brobbey moet passeren. Dat gaat ten koste van zijn zelfvertrouwen, maar dit is wel de mannenwereld."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!