Brobbey over Van Basten bij Oranje

'Meneer Van Basten blijft maar over me praten, vijftig keer hetzelfde gezegd'

Vandaag om 13:50
Laatste update: om 14:55

Brian Brobbey kan goed omgaan met de kritiek van Marco van Basten aan zijn adres. De voormalig topspits, die geregeld aanschuift bij praatprogramma's, heeft het vaak over de spits van Ajax, zo merkt laatstgenoemde op.

Volgens Van Basten schort het bij Brobbey onder meer aan diens techniek. "Meneer Van Basten blíjft maar over me praten", lacht de aanvaller van Ajax tegenover NU. "Hij heeft denk ik al vijftig keer hetzelfde over me gezegd. Nee, dat irriteert helemaal niet. Hij vindt me denk ik toch een leuke of interessante speler of jongen. Anders praat je niet zo vaak over me."

Brobbey gaat in op de vraag of hij fitter is dan voorgaande jaren. "Heb je gezien hoe ik mee moet verdedigen bij Ajax?", countert hij gevat. "Ik ben niet moeilijk hoor, en doe wat ik moet doen. Verder doe ik niet zo veel anders. Ik zit vaker in de sauna, dat zag ik Virgil van Dijk bij Oranje doen en Steven Berghuis en andere jongens bij Ajax. Misschien helpt dat ook. En na de training oefenen we vaak nog even op afwerken. Dat is ook wel goed."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over het Nederlands elftal!