Emotionele Van Hanegem deelt herinneringen: 'Wat hebben we samen veel meegemaakt'

Emotionele Van Hanegem deelt herinneringen aan Neeskens: 'Klik was er meteen'

7 oktober om 23:45

Willem van Hanegem is geschokt door het overlijden van Johan Neeskens. In zijn column in het Algemeen Dagblad gaat De Kromme openhartig in op de band die hij had met Neeskens.

"We hadden elkaar nog niet lang geleden gezien op een golfbaan in Frankrijk", geeft Van Hanegem aan over Neeskens. "De Nees was vrolijk en fit. Het was leuk elkaar weer eens zien, dat was het altijd. Tijdens een voetballoopbaan loop je mensen tegen het lijf waar je iets mee hebt en mensen waar dat niet zo is. Met Neeskens was die klik er vanaf het eerste moment."

Het overlijden van Neeskens komt ook bij Van Hanegem hard aan. "Als je dan op een maandagochtend een telefoontje krijgt van de KNVB dat Johan is overleden in Algerije dan lopen de rillingen over je lijf. Natuurlijk waren we eerder dit jaar nog bij elkaar toen wij door de voetbalbond waren uitgenodigd om de interland Duitsland tegen Nederland in Frankfurt bij te wonen."

Van Hanegem schetst de persoonlijkheid van Neeskens middels een bekende anekdote. "Dat verhaal van die zak met pindarotsen kennen we nou wel. Het was in een tijd dat de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord nog niet zo heftig was. Mijn amandelen werden eruit gehaald en hij gaf me pindarotsen. Nu is hij er verdomme niet meer. De voetbalwereld verliest één van de beste Nederlandse spelers ooit. Wat hebben we samen veel meegemaakt."