Derksen laakt uitlatingen Bosz: 'Het is zo onprofessioneel als wat'

Derksen laakt 'onprofessionele' Bosz: 'Kan spelers nu niets kwalijk nemen'

7 oktober om 22:54

Johan Derksen is niet te spreken over de uitlatingen die Peter Bosz deed over Danny Makkelie, na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1). In Vandaag Inside noemt Derksen de uitspraken van Bosz 'onprofessioneel'.

Bosz haalde zaterdagavond uit naar Makkelie, nadat de scheidsrechter geen penalty gaf aan PSV. "Ik ben altijd boos op Makkelie. Ik vind het helemaal niks", aldus de PSV-coach bij ESPN. Valentijn Driessen veroordeelt de uitspraken van de trainer van PSV. "Dat had Peter Bosz natuurlijk niet moeten doen. Een kwartier na de wedstrijd moet je afgekoeld zijn en moet je gewoon weer normaal kunnen reageren. Het is geen strafschop, maar hij vindt het natuurlijk wel een strafschop, omdat het Makkelie is die fluit."

"Het is een beetje oud zeer, maar dit soort uitvallen horen ook niet bij Peter Bosz", vult Derksen aan. "Het is ook onprofessioneel, want Bosz kan het nu geen enkele speler kwalijk nemen als hij zich misdraagt. Het is zo onprofessioneel als wat, dat moet hij niet doen." Driessen sluit zich aan bij Derksen, en vraagt zich vooral af wat voor zin de uitlatingen hebben. "Trainer van het jaar, dan laat je je toch niet gek maken door Makkelie? En je wint die wedstrijd, dus het heeft helemaal geen invloed gehad."