Driessen hekelt uitspraken van Bosz over Makkelie

Driessen haalt Bosz door de mangel na Makkelie-uitspraken: 'Heel onprofessioneel'

Vandaag om 19:00

Valentijn Driessen vindt dat Peter Bosz te ver is gegaan met zijn uitspraken over Danny Makkelie. De trainer van PSV stak zijn mening over scheidsrechter na PSV - Sparta (2-1) allerminst onder stoelen of banken. Zijn teksten zullen ook van invloed zijn op de PSV-selectie, verwacht de journalist van De Telegraaf.  

Het verhaal is inmiddels bekend. Bosz kreeg tijdens de wedstrijd geel, omdat hij zijn frustraties niet de baas was na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko. Dat leverde hem een gele kaart op. "Ik ben altijd wel boos op Makkelie, ik vind het helemaal niks", zei hij na afloop over Makkelie, die een dag later aangaf te hopen dat PSV zijn trainer hierop zou aanspreken. 

''Mensen die Peter Bosz hebben gehoord, worden in ieder geval geen scheidsrechter'', begint Driessen maandag in Kick-off van De Telegraaf. Hij doelt daarmee op de Week van de Scheidsrechter. "Die denken: dit wil ik niet over mij heen hebben. Dat je op nationale televisie zo wordt neergezet, als beste scheidsrechter van Nederland.''

Duidelijk is dat Bosz en Makkelie een geschiedenis hebben. "Daar moet je toch een keer overheen groeien.'', vindt Driessen. "Ik vond dit heel onprofessioneel van hem, want hij heeft niet alleen een voorbeeldfunctie naar de buitenwacht, maar ook naar zijn spelersgroep. Elke speler van hem die ooit een gele kaart krijgt vanwege aanmerkingen op de leiding, daar kan hij niks tegen vertellen.''

Emoties van Farioli worden wel geoorloofd
Ook collega Mike Verweij heeft zich verbaasd over het interview van Bosz, en geeft aan Makkelie juist wél 'heel professioneel' te vinden. "Want als het echt een persoonlijke vete was, had hij Bosz natuurlijk wel weggestuurd. Dan had hij niet op de bank gezeten bij AZ - PSV. Daar staat wel tegenover dat Farioli ongeveer op de middenstip stond toen Weghorst scoorde'', doelt hij op de 2-1 in de blessuretijd.