Janssen luidt noodklok voor 'kwalijke zaak': 'Uiteindelijk draait het om één ding'

Janssen luidt noodklok voor 'kwalijke zaak': 'Uiteindelijk draait het om één ding'

Vandaag om 21:24

Volgens Theo Janssen is de overvolle speelkalender voor voetballers een kwalijke zaak. In Rondo geeft de analist aan dat de grote hoeveelheid wedstrijd om geld draait, iets waar Marco van Basten zich bij aansluit.

"Je hebt steeds meer wedstrijden. Als speler wil je wedstrijden spelen, maar je hebt ook je rust nodig", vangt Janssen aan. "Je wil ook een keer een weekendje vrij, of een weekje vrij. Dat kan nu helemaal niet meer. Uiteindelijk is er helemaal geen rustverhouding meer. Voor spelers is dit een heel kwalijke zaak, maar uiteindelijk draait het om één ding: geld."

Van Basten stelt, aansluitend op de conclusie van Janssen, dat het moeilijk zal zijn om de overvolle speelkalender nog te reduceren. "Dat is een hele lastige, maar het heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de voetballers enorm veel geld verdienen. Als het programma verminderd zal worden, moeten spelers ook begrijpen dat er minder verdiend zal worden. En dat willen ze ook niet."

Jerdy Schouten meldde zich af voor de interlandperiode van Oranje. Niet omdat hij geblesseerd is, maar omdat hij simpelweg 'te moe' is. Logisch, vindt Youri Mulder. "Hij is oververmoeid. Hij heeft helemaal geen vakantie gehad in de zomer, hij is gewoon opgebrand. Dat is toch niet zo gek?"