Driessen gaat niet mee in Hwang-enthousiasme

Feyenoord-aanwinst wekt grote ergernis: 'Zou hem als speler doodschop verkopen'

Vandaag om 20:00

Valentijn Driessen deelt niet in het enthousiasme over Feyenoord-middenvelder In-beom Hwang. De journalist van De Telegraaf vindt dat de Zuid-Koreaan te geforceerd leiding geeft aan zijn medespelers. 

Hwang In-beom opende zondagmiddag zijn rekening namens Feyenoord in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Zuid-Koreaan is goed begonnen aan zijn dienstverband in Rotterdam, maar kan Valentijn Driessen nog niet bepaald bekoren. De chef voetbal van De Telegraaf komt in Kick-off met een opvallende anekdote.

Driessen was zondag in De Kuip, waar Feyenoord tegenover FC Twente stond. Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan vergezelde hem. "Ik zeg tegen hem: als ik nou voetballer zou zijn, zou ik Hwang echt een rotschop verkopen. Als medespeler zou ik hem gewoon een doodschop verkopen", begint Driessen maandag in de Kick-off podcast.

Vervolgens legt hij zijn uitspraak uit. "Dat wijzen iedere keer. Ieder balletje breed of terug", vervolgt Driessen. "Hij is 'de grote strateeg', maar je raadt het al: vijftien seconden later geeft hij die bal op Hugo Bueno, die hem voorgeeft, waarna er een goal ontstaat. Dat is nou mijn tragiek, zei 'Kraan'. Maar in de rest van de wedstrijd heeft hij alleen ballen breed en achteruit gespeeld."

Na zijn voorassist was Hwang even later ook zelf trefzeker, door de bal met links langs Twente-doelman Lars Unnerstall te schieten. Driessen is er niet van onder de indruk. "Dat ophemelen hoeft van mij nog niet."