'Fantastische' Hwang bewierookt bij Feyenoord

El Ahmadi en Kwakman wijzen grote Feyenoord-uitblinker aan: 'Zó, wat een conditie'

Vandaag om 10:14

In-beom Hwang maakte zondag opnieuw grote indruk bij Feyenoord. De Zuid-Koreaanse middenvelder was cruciaal tijdens de 2-1 zege op FC Twente, zo oordelen ESPN-analisten Kees Kwakman en Karim El Ahmadi.

"Zó, wat een conditie heeft hij. Hij bleef de hele tweede helft gaan. Dat kwam het drukzetten van Feyenoord ook ten goede. Hij ging wat verder naar voren spelen met het drukzetten. Dat deed hij overtuigend en continu, waardoor FC Twente helemaal niet meer aan voetballen toekwam", begint Kwakman bij ESPN.

De Volendammer ziet dat Feyenoord met de 28-jarige Hwang een directe versterking in huis heeft gehaald. "Dat hij al in Europa heeft gespeeld, helpt zeker. Hij spreekt goed Engels en dat helpt natuurlijk met aanpassen. Dan moet je het alsnog op het veld laten zien, maar dat doet hij vooral. Het is een fijne voetballer die de juiste keuzes maakt. Af en toe gaat hij over het randje, maar hij brengt iets extra’s bij Feyenoord. Niet voor niets de KPN Man of the Match."

El Ahmadi sluit zich daar volledig bij aan. "In alles vind ik hem ook echt een leider. Natuurlijk gaat hij af en toe een beetje over de schreef, met de overtredingen die hij maakte. Maar qua drukzetten en ballen opeisen... Zelfs als het bijna niet kan wil hij de bal nog hebben, dat zegt wel genoeg over de speler Hwang. Hij speelde fantastisch", benadrukt de oud-speler van de Rotterdammers.

El Ahmadi zag mede dankzij Hwang een groot verschil met FC Twente. "De tweede helft waren het de jongens tegen de mannen. Feyenoord was qua duelkracht veel sterker dan Twente. Ik heb ook van veel spelers gehoord dat ze hem een fantastische, slimme speler vinden."