Eredivisie-flops speelronde 8

Eredivisie-flops: PSV, Ajax en Feyenoord vertegenwoordigd na stroeve zeges

Vandaag om 11:00
Laatste update: om 11:14

Speelronde acht van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord is vertegenwoordigd. Ook is er plek voor een tweetal keepers. 

Branco van den Boomen (Ajax)
Speelde zijn derde en meest matige wedstrijd van de week. Van den Boomen bracht Brian Brobbey een aantal keer in kansrijke positie, maar deed uiteindelijk toch bijzonder weinig goed met de bal. Kort na de gelijkmaker van FC Groningen verzuimde hij vanaf elf meter om de schade direct te repareren, een tik die daarna duidelijk invloed had op zijn spel. 

Lars Unnerstall (FC Twente)
De bewierookte Unnerstall had zijn dag niet in De Kuip. De Duitser deed aan de bal soms gekke dingen, zo ook bij de 2-0 van Feyenoord, toen hij 'm zomaar inleverde bij Ibrahim Osman. Dat bleek een dure fout, want een paar seconden later stond hij aan de grond genageld bij het schot van In-beom Hwang. 

Aaron Meijers (RKC Waalwijk)
RKC liet in de openingsfase van het uitduel met FC Utrecht haar beste voetbal in tijden zien. De nummer laatst kwam er zelfs op voorsprong. Die goede start kreeg een enorme deuk toen uitgerekend de zo ervaren Meijers een hele onhandige rood kaart kreeg. Iemand met 385 Eredivisie-wedstrijden op de teller mag zoiets niet overkomen.  

Fabian de Keijzer (Heracles Almelo)
Haalde een uit bij Go Ahead Eagles een onvoldoende. De Keijzer was de bal kwijt bij de 1-1, veroorzaakte (na een ziekenhuisbal van een teamgenoot) de strafschop waar de 2-1 uit viel, én liet de bal bij de 3-1 door zijn benen gaan. 

Matteo Dams (PSV)
Na een paar wittebroodweken weet Dams nu ook hoe het is om minder voor de dag te komen. Het PSV-talent had het in de 49 minuten die hij speelde lastig met Sparta-aanvaller Camiel Neghli, die hij kort na rust in kansrijke positie onderuit haalde. Dat leverde hem een rode kaart op, en de fans van de Eindhovenaren een hele spannende tweede helft.

Maxim Dekker (AZ)
AZ maakte de rampweek zondagavond compleet in Sittard. Bijna alle spelers speelden onder hun kunnen, maar Dekker was misschien wel de grootste dissonant. De centrale verdediger veroorzaakte voor rust een strafschop, maar haalde opgelucht adem toen de Limburgers dat cadeautje niet uitpakten. Daarna ging het niet veel beter, en ging AZ uiteindelijk alsnog kopje onder. 

Sontje Hansen (NEC)
NEC was heel erg pover in Breda, met Hansen voorop. Eigenlijk ging alles wat de vleugelaanvaller liet zien fout. Na 62 minuten spelen verloste Rogier Meijer hem uit zijn leiden. "Dit is zorgwekkend", zei de trainer van de Nijmegenaren na afloop, doelend op het optreden van zijn elftal. 

Thomas Beelen (Feyenoord)
Het zijn niet de weeken van Beelen. De stopper van Feyenoord is zonder twijfel een groot talent, maar oogt onzeker. Ook tegen FC Twente. Ballen die hij vorig jaar zuiver inspeelde, levert hij nu vaker in. Bij de 2-1 van Sem Steijn was zijn poging om de bal weg te werken ook niet heel overtuigend. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!