Xander Czaikowski stopt als algemeen directeur van PEC Zwolle

PEC Zwolle ziet algemeen directeur opstappen: 'Wilde zelf de regie houden'

Vandaag om 13:37

Xander Czaikowski stopt na dit seizoen als algemeen directeur van PEC Zwolle. De Zwollenaar denkt dat de beslissing om na drie jaar een punt achter de samenwerking te zetten 'de juiste' is.

"Het juiste moment kiezen tussen te vroeg vertrekken of te lang blijven is altijd een uitdaging, maar ik wilde zelf de regie behouden", verklaart Czaikowski op de website van PEC. "Met de enorme stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet, voelt het einde van dit seizoen als het ideale moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen. Ik laat de club vol vertrouwen achter, in de wetenschap dat de fundamenten voor een succesvolle toekomst stevig staan."

Czaikowski startte medio 2022 in Zwolle en leidde de club naar promotie naar de Eredivisie, tot een recordbegroting en winstgevendheid. Meine Breemhaar, voorzitter van het stichtingsbestuur, is dan ook teleurgesteld in de beslissing van de Zwollenaar. "De keuze voor Xander heeft goed uitgepakt voor PEC Zwolle. Naast de sportieve successen staat er een organisatie die klaar is voor de toekomst. Uiteraard wensen wij Xander veel succes de komende maanden en daarna met de volgende stap in zijn carrière."