Van Wissing over PEC en Van Polen

'Eerlijke verhaal' PEC en Van Polen komt aan licht: 'Ging om niemendalletje'

14 augustus om 20:37

PEC Zwolle en Bram van Polen hebben niet het eerlijke verhaal verteld over hun breuk, meent Tijmen van Wissing, verslaggever voor RTV Oost. Van Polen maakte woensdag duidelijk dat hij na zeventien seizoenen afscheid neemt van de club.

Van Polen zou woensdag eigenlijk bij Voetbalpraat op ESPN zitten. Hij koos ervoor om dat niet te doen, om zijn afscheid via de kanalen van PEC bekend te maken. "Dan moeten ze wel het eerlijke verhaal vertellen en dat is niet helemaal gebeurd", stelt Van Wissing in het programma. Van Polen zei onder meer dat 'geld nooit leidend is geweest'.

"Bram van Polen is natuurlijk dom geweest in die hele kwestie. Vorige week heeft hij hier die bom gedropt", doelt Van Wissing op het verhaal dat de clubicoon van PEC een week eerder in hetzelfde programma deed. "Czaikowski (algemeen directeur PEC, red.) was nog op vakantie. Die hoort de volgende ochtend wat Van Polen heeft gezegd. Ze wilden dat intern oplossen. Het ging om een niemendalletje: een transitievergoeding bij een mogelijk ontslag."

Van Wissing benadrukt dat Van Polen 'niet onfeilbaar' is. "Hij is de grootste clubicoon van PEC, een aaibare jongen. Maar hij kwam als eerst met een advocaat richting Zwolle. Dat is niet handig." De hele kwestie is volgens de journalist 'ongekend knullig'. "Van PEC en Czaikowski in het bijzonder, dat het is ontploft. Het ging om een paar duizend euro." Naar verluidt gaat het om een bedrag van vijftigduizend euro. Van Polen krijgt de transitievergoeding alsnog, omdat hij uit dienst treedt. "Hij was op een bepaald moment zo verziekt door die sfeer daar. Hij voelde zich ongewenst. Het is een man van principes."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!