SC Heerenveen speelt gelijk tegen PEC Zwolle

Heerenveen razendsnel op achterstand en komt niet verder dan gelijkspel tegen PEC

Vandaag om 16:27

SC Heerenveen en PEC Zwolle hebben zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld in het Abe Lenstra stadion. De bezoekers namen al razendsnel de voorsprong in Friesland, maar de ploeg van Robin van Persie kwam snel weer op gelijke hoogte via Dimitris Rallis, die uitgerekend opgegroeid is in Zwolle.

Al in de derde minuut nam PEC Zwolle brutaal de leiding in Heerenveen. Davy van den Berg kon raak schieten na een voorzet van Dylan Mbayo. Na ruim tien minuten kwam Heerenveen al op gelijke hoogte na een treffer van de 19-jarige Rallis, die opgegroeid is in Zwolle en op jonge leeftijd werd gescout door de Friezen.

In het restant van de eerste helft was Heerenveen de bovenliggende partij en ze waren op zoek naar de voorsprong. Vlak voor rust moest goalie Mickey van der Hart wel optreden. De doelman wist ternauwernood redding te brengen op een schot van Younes Namli. Na rust was de aanvoerder opnieuw gevaarlijk. Hij dribbelde zich vrij en schoot, maar zag zijn poging ruim naast het doel verdwijnen.

Tijdens de beginfase van het tweede bedrijf waren er veel slordigheden bij beide ploegen en ze wisten niet gevaarlijk te worden. De bezoekers hadden meer de bal, maar wisten geen gevaar te stichten. Zo'n twintig minuten voor het einde kwam PEC Zwolle er gevaarlijk uit op de counter, maar Heerenveen-verdediger Mats Köhlert was op tijd om een gevaarlijk moment van Mbayo te voorkomen. Voor de rest gebeurde er niets mee en zodoende bleef de 1-1 stand op het scorebord staan.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!