Paul Simonis over ongelukkige seizoenstart met Go Ahead Eagles

Na 'lichte paniek' weer lachende gezichten in Deventer: 'Ik slaap nu wel beter'

Vandaag om 12:31

Paul Simonis heeft zich aan het begin van het seizoen erge zorgen gemaakt als beginnend hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. 'Lichte paniek' sloeg toe in Deventer, nadat de kersverse oefenmeester zijn ploeg ongelukkig aan de Eredivisie zag beginnen.

Go Ahead Eagles kende onder Simonis geen al te beste seizoenstart. Na de uitschakeling in Europa gingen de eerste twee competitiewedstrijden ook verloren. "Na die wedstrijd tegen Willem II (2-0, red.) waren we lichtelijk in paniek", onthult Simonis in gesprek met Voetbal International.

Desondanks denkt de oefenmeester dat het goed is geweest dat zijn eerste periode als beginnend hoofdtrainer zo is gelopen. Na het verlies in Tilburg ging het zodoende lopen bij Go Ahead, dat thuis tegen RKC Waalwijk de eerste zege van het seizoen werd binnengesleept (2-0). "Je wil het liefst dat het altijd goed gaat, maar van de beginperiode heb ik veel geleerd en dat is ook iets waard", stelt Simonis.

Momenteel bevindt Go Ahead zich met dertien punten uit acht wedstrijden op de zevende plek in de Eredivisie. "Ik slaap nu wel beter dan een paar weken geleden", lacht Simonis. "We hadden zelfs twee punten meer kunnen hebben, want ik denk dat we van Ajax konden winnen. Deze resultaten zijn superlekker. Nu moeten we proberen om dit vast te houden."

"Het scheelt ook dat we wat wisselgeld hebben, met bijvoorbeeld iemand als Oliver Edvardsen op de bank. Ook in de breedte hebben we een goede selectie", besluit de oefenmeester.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!